BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Najbolje naušnice za vaš oblik lica

Najbolje naušnice za vaš oblik lica

Sigurni smo u to da jednostavno obožavate nakit. Svi imamo u svojim kolekcijama najdraže komade nakita koje rado nosimo, od ogrlica, narukvica, naušnica, prstenja i slično. Međutim, stvar je u tome da najčešće biramo nakit po tome sviđa li nam se njegov stil, a ne prema tome paše li nam. Pod time mislimo paše li uz našu boju kože, odjeću ili, naravno, oblik lica. Naravno da itekako postoje pravila i oko toga koja ćemo vam pokušati iznijeti na najjednostavniji način. Svako je lice drugačije, ali postoji univerzalna paleta oblika lica i nakita koji uz njega paše, a najosnovnije, naušnica. Zato provjerite jesu li sve naušnice u vašoj kolekciji pogodne za nošenje s vašim licem, a ako ne, saznajte kakve naušnice tražiti!
 Elegantna žena opremljena je zlatnom narukvicom i ogrlicom, pokazujući svoj smisao za modu.

Naušnice u skladu s oblikom lica

Komad nakita koji se nosi prilagođeno prema vlastitom tijelu i osobnosti može učiniti čuda za vaš izgled. Znate li oblik svog lica? I možete li reći koji stil vam najbolje pristaje? Naušnice su jedan od tih dodataka nakita koji može samostalno dodati definirajuću značajku svakom izgledu i osobnosti. Različite vrste naušnica u različitim stilovima i dizajnima stvaraju različite izglede i iskustva. Kad se mudro odaberu, naušnice mogu naglasiti vaše najbolje osobine i dodati boju i osobnost odjeći, a i vama. Ali nije zaista vrijedno ako se ne uklapa u oblik vašeg lica. Važno je odabrati naušnice koje nadopunjuju vašu prirodnu ljepotu umjesto da odaberete one koje su u trendu.

Možete odabrati naušnice koje se podudaraju s vašom odjećom ili prigodom, ali ako ne odgovaraju vašem licu, nemaju pravu estetsku vrijednost. Zato odabir naušnica nije uvijek najlakši zadatak i zato vam donosimo kratak pregled palete oblika lica kako biste u njemu pronašli, barem približno, svoje. Tako ćete si uvelike olakšati i pojednostaviti potragu za savršenim naušnicama koje vama najviše pristaju!
Dvije zlatne alke naušnice s privjeskom u obliku čvora koji vise na svakoj, dodajući dašak elegancije i romantike.

Otkrijte koji je oblik vašeg lica

Predstavljamo vam detaljan vodič koji će vam pomoći da donesete najbolju odluku kod kupnje novih naušnica, a naravno, tiče se određivanja oblika vašeg lica. Postoji pet osnovnih i najčešćih oblika lica, to su srcoliki, dijamantni, ovalni, okrugli i kvadratni. Vjerojatno je i to da nećete potpuno moći svoje lice svrstati u jednu od ovih kategorija, ali pokušajte barem približno!

1. Kvadratni oblik lica

Karakteristika kvadratnoga oblika lica jest to da će širina vaše čeljusti i vašeg čela biti slična, neće biti velikog sužavanja već slične širine.

2. Okrugli oblik lica

Karakteristika okruglog oblika lica jest to da je ovakvo lice najšire na sredini i sužava se prema čeljusti i prema čelu te čini krug, obliji od ovalnog tipa lica.

3. Ovalni oblik lica

Karakteristika ovalnog oblika lica jesu visoke jagodice i ne preširoko čelo, koje se stapa s jagodicama i lagano sužava prema čeljusti.

4. Dijamantni oblik lica

Karakteristika dijamantnog oblika lica jest da je lice najšire u liniji jagodica lica, a sužava se prema čelu i čeljusti te se dobiva sličan oblik dijamantnoga reza po kojemu je i nazvano.

5. Srcoliki oblik lica

Karakteristika srcolikog oblika lica jest to da je na licu najširi dio samo čelu, a lice se polagano proporcionalno sužava prema čeljusti i čini oblik koji je najsličniji srcu, po kojemu je ovaj oblik lica i nazvan.

Elegantna žena nosi prekrasnu i sjajnu vrhunsku ogrlicu i naušnice. Detalj bisera na nakitu.

Kako odabrati naušnice u skladu s oblikom vašeg lica

Uzmite svoj oblik lica kao apsolutni prioritet za odabir naušnica, čak prije vaše odjevne kombinacije, vrste dekoltea i slično. Kada uskladite svoje lice s odgovarajućim naušnicama, postići ćete nevjerojatno laskaviji izgled no što bi on bio s naušnicama koje nisu savršene za određeni oblik lica! Na taj način možete izvući definitivno najviše iz naušnica i učiniti ih jednostavno savršenim detaljem. Postoji spektar tipova naušnica koji paše za svaki oblik lica. Nakon što ste odredili svoj oblik lica, pogledajte koje mu vrste naušnica najbolje pristaju!

Naušnice za kvadratni oblik lica

Za ovaj tip lica, najlaskavije su duže, okrugle i prstenaste naušnice! Zašto? Osobe ovog tipa lica imaju oštrije crte lica, i trebaju im naušnice koje će ih malo ublažiti. To će naravno napraviti naušnice koje su okruglastih oblika, kao i one koje vizualno izdužuju lice i tvore prekrasan sklad i mekoću. Naušnice kao što su Sapphire zlatne naušnice s dijamantima i safirom svojim oblim linijama unose nježnost i mogu činiti predivnu harmoniju s ovim licem. Također, itekako su dobrodošle viseće, duže naušnice kao što su Moon Shine Green viseće zlatne naušnice sa zanosnim malahitom, koje pomažu u izduživanju lica i tvore elegantan sklad.

Izbjegavati: Naušnice jakih kutova i naušnice pravokutnih i kvadratnih oblika. Ovo su tipovi naušnica oštrih oblika koje neće pomoći kvadratnom obliku lica da dostigne razinu nježnosti kakvu traži.

Naušnice za okrugli oblik lica

Stvar kod okruglih tipova lica jest skoro potpuno obrnuta od kvadratnih tipova lica. Dok kvadratna lica imaju suviše oštre rubove i treba im zaobljene nježnosti, okrugli oblici lica su bez izraženih kutova i gode im tipovi naušnica koji imaju kutove ili izražajnije rubove. Zato pokušajte se iskušati kod naušnica geometrijskih oblika kao što su Cube Chic zlatne naušnice s cirkonom, koje će pružiti zanimljiv sklad licu. Ono što im je zajedničko s odabirom naušnica za kvadratni tip lica jest to da im laskavost daju duže, viseće naušnice, kao Merlot viseće zlatne naušnice s carnelianom. One uvijek pomažu izdužiti lica, što okruglom obliku lica itekako pristaje!

Izbjegavati: previše okruglaste ili zaobljene i ovalne naušnice. One će okruglom tipu lica pružiti samo preveliku zasićenost i djelovat će suprotno od sklada. Takve naušnice samo naglašavaju kružnost lica i ne dodaju prednosti koje tražimo u naušnicama.

Naušnice za ovalni oblik lica

Svijet naušnica voli nazivati osobe s ovalnim oblikom lica najpovlaštenijima. To je zato što je ovo najlaskaviji tip lica u odnosu na odabir odgovarajućih naušnica. Forma ovog lica je takva da mu jednostavno svi tipovi naušnica pristaju. To znači da svaki tip naušnica za obalni oblik lica može biti prilagodljiv i stopit će se u savršeni sklad. Zato s ovim licem ne morate previše paziti i možete se opustiti u odabiru odgovarajućih naušnica. Zabavite se s raznovrsnošću naušnica i svim njihovim veličinama, tipovima i oblicima, jer simetrija ovog lica jednostavno nadjačava sve naušnice!

Naušnice za dijamantni oblik lica

Dijamantan oblik lica izrazito je zanimljiv. Ističe se svojim širokim jagodicama i užim čelom i čeljusti. Pri kupnji naušnica za dijamantna lica, cilj je nadopuniti i izbalansirati ove karakteristične osobine, ističući prirodnu privlačnost ovog oblika lica. Pravi je izazov odabirom odgovarajućih naušnica omekšati oštre linije jako izraženih jagodica, a da to bude u skladu s ostatkom lica. Najbolje je odabirati manje do srednje naušnice prstenastih oblika. Kod prstenastih naušnica kao što su predivne Weave zlatne naušnice stvar je u tome da uspijevaju isticati jagodice, ali ne dodaju im širinu. A već široke jagodice dijamantnih oblika lica trebaju takav tretman koji im daje predivan oblik i naglašava taj krasan tip lica.
Izbjegavati: viseće i duže naušnice. Takve naušnice izdužuju svako lice, a dijamantan oblik lica već je sam po sebi nešto izduženiji i ne treba mu dodatno dodavati na dužini, zbog čega mu obično ne pristaju viseće naušnice.

Naušnice za srcoliki oblik lica

Najveća i najočitija karakteristika ovog lica, po čemu se najlakše razaznaje jest oštrija brada. To je zato što ovaj tip lica ima šire čelo i crte lica koje se s njega sužavaju sve više prema bradi i tvore usku i oštriju bradu. Ovaj jako interesantan oblik lica itekako ima svoja pravila za odabir naušnica. Kako biste izbalansirali potpuno ovakvo lice, odabirite naušnice koje su na dnu šire, primjerice, elegantne Minimalist Rounds zlatne naušnice. Na taj način napravit ćete balans s uskom bradom, i definitivno budite sretni jer ovakav tip naušnica rijetko kojem tipu lica pristaje!
Izbjegavati: srednje do veće kratke i okrugle naušnice. Takve naušnice samo će još više proširiti gornji dio lica srcolikoga oblika i time će postići da još više suze bradu.

 Žena s modernom zlatnom okruglom naušnicom, koja dodaje dašak elegancije njezinom izgledu. Detalj alki na naušnicama.

Zaključak

U odabiru savršenog nakita apsolutno je sve važno. Od toga koji vam se stil i tip nakita najviše sviđa do toga koji tip nakita najviše ide uz vašu boju kože, uz vaš tip tijela i uz vaš oblik lica. Najvažnija stvar kada je u pitanju potraga za pravim parom naušnica jest oblik lica i zato postoji univerzalna paleta pet tipova lica, to su kvadratni, kružni, ovalni, dijamantni i srcoliki oblik lica. Zato prije iduće kupnje naušnica obavezno izmjerite i saznajte kojem od oblika lica barem približno pristaje vaše. Na taj način moći ćete odabrati onaj savršeni komad naušnica koji vašem licu i cjelokupnom dojmu ne daje ništa doli laskavog izgleda, elegancije i sklada!

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice oko odabira naušnica koje pristaju uz oblik vašeg lica, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.